Lovindi

Webshop » Wit » Posta Piana Fiano/Greco

Posta Piana Fiano/Greco

Posta Piana Fiano/Greco
€ 10,75

Beschikbaar

Volumekortingen

Vanaf 6
€ 10,22
Herkomst: 
Heerlijke wijn afkomstig uit Puglia, de hiel van Italië. De wijngaarden bevinden zich nabij Cerignola, ten Noorden van Bari, waar de ondergrond vooral bestaat uit klei en leisteen. 

Vinificatie: 
In de kelder worden de druiven ontsteeld en vervolgens overgebracht naar roestvrijstalen vaten, waar ze 24 uur op een temperatuur van 10 ° C blijven voordat ze worden geperst. 
De resulterende most ondergaat koude statische klaring en wordt vervolgens gefermenteerd in roestvrijstalen tanks door toevoeging van gekweekte gisten bij een maximale temperatuur van 17°C. Na de fermentatie wordt de wijn gerekt en de droesem ongeveer 4 maanden geroerd, waarna hij wordt gefilterd en gebotteld, waar hij een maand rijpt voordat hij wordt vrijgegeven.

Omschrijving: 
Strogeel met groenachtige accenten. In de neus is de wijn wat intens en complex, met bloemige en fruitige tonen die de boventoon voeren. De wijn is vol van kracht, met toetsen van tropische fruit en citrus. Heeft een aangenaam mondgevoel en een lange afdronk. Leuke zuurtjes op het einde.

Schenken: 
Lekker bij visgerechten, weekdieren en groenten.


Heeft u een vraag?