Lovindi

Webshop » Wit » Domaine Argyros Atlantis

Domaine Argyros Atlantis

Domaine Argyros Atlantis
€ 16,50

Beschikbaar

Volumekortingen

Vanaf 6
€ 15,68
Regio:
IGP Cycladen, Santorini.

Vinificatie:
35-130m, Z-Oostelijke wijngaarden. Pluk reeds tussen 10 & 25 augustus. Klassieke witte vinificatie. De Assyrtico druif zorgt voor het karakter, Aidani voor de frisheid en Athiri geeft fruitige toetsen.
Bedruiving: 90% Assyrtico, 5% Athiri, 5% Aidani

Omschrijving:
Lichte goudgele kleur. Discreet in de neus met toetsen van citrus. De beperkte opbrengst per rank zorgt voor body en structuur.

Schenken:
Schaaldieren, zeevruchten en vis. Te serveren op een temperatuur van 8 – 10 °C. Bewaarpotentieel: 2 – 3 jaar. 

Wijnmaker:
De Argyros Winery werd opgericht door Giorgos Argyros in 1903. Het domein is gelegen in Episkopi – Santorini.

Oorspronkelijk was het domein slechts 5 hectare groot. Mathew en Yiannis Argyros, zoon en kleinzoon, bouwden het domein uit tot 65 hectare. Sinds 1974 runt Yiannis Argyros het familiebedrijf. Hij combineerde de eeuwenoude tradities met de moderne technieken om nog betere resultaten te behalen.
Argyros past de typische ‘Kouloura’ techniek toe, waarbij de ranken verweven worden in de vorm van een kransvormige mand die in onmiddellijk contact staat met de vulkanische bodem. De druiven groeien aan de binnenkant van ‘de mand’. Op deze manier worden de druiven beschermd tegen de sterke wind, de droogte en het schadelijke vulkanisch zand en kunnen zij optimaal gebruik maken van de vruchtbare bodem.Heeft u een vraag?