Lovindi

Webshop » Rood » Spanje » Valtier Reserva 2015

Valtier Reserva 2015

Utiel-Requena- Valtier Reserva 2015 Valtier Reserva 2015
€ 6,80

Beschikbaar

Volumekortingen

Vanaf 6
€ 6,46
Wijnhuis: 
Bodegas Faustino Rivero Ulecia
Spanje – Utiel Requena (Valencia) 

Druiven: 
50% Bobal, 50% Tempranillo 

Vinificatie: 
Bobal is een inheemse druif uit DOP Utiel requena, waar ze voor het eerst beschreven staat in de 15e eeuw. Deze druif zorgt voor dieprode wijnen, vol aroma, smaak en bewaarpotentieel. Zeker wanneer, zoals bij deze Valtier, ze worden geblend met dé bekendste druif uit Spanje, Tempranillo.
De druiven komen van wijnstokken die meer dan 40 jaar oud zijn en groeien op een hoogte van ongeveer 700m boven de zeespiegel. Dit zorgt ervoor dat de druiven de nodige aciditeit meegeven aan de wijn.
Na fermentatie en bleding, rijpt de wijn 12 maanden op vat (Amerikaanse en Franse eik), gevolgd door een rijping op fles van nog eens 18 maanden. 

Degustatie: 
Valtier Reserva 2015 is een dieprode, heldere wijn, met intense aroma’s en smaak. Op het pallet ervaren we voornamelijk toetsen van rood fruit (kers), aangevuld met kruiden én een aangename rondeur en zachtheid, als resultaat van de vatrijping.
Serveer deze wijn bij zuiders/mediteraanse maaltijden en een lekkere barbecue, of gewoon als aperitief op een zwoele zomeravond. 

valtier-foodpairingHeeft u een vraag?