Lovindi

Webshop » Rosé » Domaine Skouras Rosé - Cuvée Prestige Rosé

Domaine Skouras Rosé - Cuvée Prestige Rosé

Domaine Skouras - Cuvée Prestige Rosé Domaine Skouras Rosé - Cuvée Prestige Rosé
€ 9,25

Beschikbaar

Volumekortingen

Vanaf 6
€ 8,79
Land :
Griekenland

Streek :
Peloponesos

Druif:
30% Moschofilero -70% Agiorgitiko

Wijngaarden:
Agiorgitiko: de ranken zijn gesitueerd  op de flanken van Corinthia, in de AOC streek van Nemea, op een hoogte van 850m. De bodem is rijk aan calcium. De ranken zijn gemiddeld 20 jaar oud. Het klimaat wordt getypeerd door de vochtige winters en lange, droge zomers.
Moschofilero:  de ranken zijn 22 jaar oud en bevinden zich in de streek van Mantinia, op een hoogte van 750m. De bodem is zanderig. De pluk gebeurt manueel, in kleine kistjes, eind september – begin oktober.

Vinificatie:
Agiorgitiko: schilmaceratie gedurende 24 – 48 uur bij een temperatuur van 18°C. Moschofilero: gedurende 6 uur bij een temperatuur van 16°C. Alcoholische gisting in inox vaten bij gecontroleerde temperatuur. Korte rijping op de droesem.

Beschrijving:
Heldere kersenrode kleur. In de neus: rijp rood fruit met toetsen van zachte kruiden en bloemen (rozenblaadjes). In de mond: soepel, gemiddelde aciditeit, fijne tannine. Mooie en lange afdronk.

Domaine Skouras:
Domaine Skouras is ontstaan in 1986. De eigenaars, Mr. George Skouras,  beschikt over 2 domeinen in de Pelopnesos. Op het domein in de buurt van het dorp Gymno wordt voornamelijk de druif Agriorgitiko gekweekt. In de buurt van het dorpje Argos ligt het grootste domein en ook het centrum van het bedrijf.
Inheemse druiven zoals Agriorgitiko, Moschofilero, Rhoditis en Kydonitsa groeien er samen met vreemde rassen zoals Syrah, Merlot, Cabernet Franc, Viognier en Chardonnay op de heuvels en hellingen. Het terroir is arm maar zeer gevarieerd, gaande van klei, rotsachtige ondergrond tot zandbodem op een hoogte tussen 100m en 350m.
Met een productie van 700 000 flessen per jaar biedt Domaine Skouras zowel  dagelijkse wijnen als echte topwijnen.

Domaine Skouras werd in 2009 uitgeroepen tot ‘Winery of the Year’ door het magazine ‘Wine & Spirit’ uit New York.
Het enthousiaste team van oenologen en specialisten ontvangt u met veel plezier voor een rondleiding op één van de bekendste wijndomeinen uit de Peloponesos.Heeft u een vraag?