Lovindi

Webshop » Rosé » Dom. Belambrée "Les Ephémères" Rosé 2020- Coteaux d'Aix-en-Provence

Dom. Belambrée "Les Ephémères" Rosé 2020- Coteaux d'Aix-en-Provence

Les Ephémères Rosé 2020 Dom. Belambrée "Les Ephémères" Rosé 2020- Coteaux d'Aix-en-Provence
€ 11,95

Beschikbaar

Volumekortingen

Vanaf 6
€ 11,36
Omschrijving
Expressieve rosé met florale en rode fruittonen. In de finale zorgen de mooie mineraliteit en rondheid voor een gastronomische persistentie. Een rosé die zowel het plezier van het aperitief als van de tafel combineert.
Herkomst / domein

Herkomst/Domein
Caroline & Fabrice namen het landgoed over in 2007. Vanaf het begin was de keuze om de 10 hectare in de biologische landbouw te bewerken. In de kelder is het gebruik van oenologische producten altijd zeer beperkt geweest en voldoet deze rosé aan de voorwaarden van biologische wijn.
Vandaag telt het domein 15 hectare, naast de oudste wijnstokken die ze vertroetelen, zijn er nieuwe aanplantingen bijgekomen om de diversiteit van hun druivensoorten te vervolledigen en het aromatische palet van de wijnen te verrijken.

Naarmate kennis en ervaring toenemen, proberen ze wijnen te produceren die de expressie van hun terroir, de druivenrassen en het oogstjaar weerspiegelen.

Terroir

Het terrein ligt op de zuidelijke hellingen van het massief van Trévaresse, op een hoogte van 380 meter.
De zeer stenige bodem bestaat uit klei-kalksteen, met een soms dunne bodemlaag die dicht tegen een harder kalkgesteente aanligt, wat de wijnen hun mineraliteit geeft.
Het mediterrane klimaat, soms dor en zeer heet, heeft koele nachten, zelfs in de zomer, wat zeer interessante rijpingsstadia van de druiven mogelijk maakt. De mistral wordt afgezwakt door de Trevaresse.

Appellatie:
Coteaux d'Aix-en-Provence

Bedruiving
Grenache, Syrah & Cinsaut

Schenken
Risotto en sint-jakobsschelpen, Gegrilde lamskotelet en ratatouille, garnalen met kruiden a la plancha.
Kan ook perfect als aperitief gedronken worden.Heeft u een vraag?