Lovindi

Webshop » Wit » Italië » Zaccagnini Verdicchio Classico DOC

Zaccagnini Verdicchio Classico DOC

Zaccagnini Verdicchio Classico DOC Zaccagnini Verdicchio Classico DOC
€ 9,90

Beschikbaar

Volumekortingen

Vanaf 6
€ 9,41
Herkomst: 
De Marken, Verdicchio Dei Castelli Di Jesi Classico
 
Omschrijving: 
Elegant in de neus met toetsen van vers brood, wit fruit en bloemen.
Een frisse, droge en hartige wijn met een aangenaam smaakpallet, beetje noterig met klein bittertje en een goede balans tussen het fruit en zuren.

Bedruiving: 
100% Verdicchio

Schenken: 
Ideaal bij visgerechten, lichte vissoepen en fijn wit vlees.

Extra Weetje over Verdicchio druif:
Verdicchio is een historische wijn die al sinds 1400 wordt gemaakt. Er is een eeuwenoude band tussen de Verdicchio wijnstok en de regio Le Marche, een provincie aan de Adriatische zee, die voortkomt uit een gekoesterde relatie met de Benedictijnse, en later de Camaldolese, monniken. De monniken hebben bijgedragen aan de verspreiding van de Verdicchio wijnstokken - die al eeuwenlang aanwezig waren - en van de wijnbouw-oenologische technieken in de hele Marken regio. De inspanningen van de monniken, samen met verbeteringen in de kwaliteit van de wijnstokken en de vinificatiemethoden, hebben ervoor gezorgd dat Verdicchio eeuwenlang kon gedijen. Op een gegeven moment besloeg Verdicchio 65.000 hectare druiven in heel Italië.

Verdicchio betekent "kleine groene", een verwijzing naar de druif en de kleur van de resulterende wijn. De Verdicchio druif - die ook Giallo en Turbiana (Gardameer) wordt genoemd - wordt in heel Italië verbouwd en is nauw verwant aan Trebbiano en Greco.


Heeft u een vraag?