Lovindi

Webshop » Rood » Italië » Ulisse Montelpulciano d'Abruzzo DOC

Ulisse Montelpulciano d'Abruzzo DOC

Ulisse Montelpulciano d'Abruzzo DOC Ulisse Montelpulciano d'Abruzzo DOC
€ 12,50

Beschikbaar

Volumekortingen

Vanaf 6
€ 11,86
De Montepulciano d 'Abruzzo van Tenuta Ulisse wordt in het glas gepresenteerd in een intens robijnrood, dat wordt afgewisseld met granaatrode reflecties. Het ontvouwt een complex boeket met intense en fruitige aroma 's van rode bessen zoals bramen en blauwe bessen, aangevuld met hints van zwarte kers. Deze noten gaan vergezeld van subtiel bloemige tonen en nuances van karamel en pure chocolade.

In de mond is deze gebalanceerde rode wijn uit Abruzzo sappig en zacht. De Tenuta Ulisse Montepulciano is rijk aan body maar niet te zwaar en imponeert met zijn uitgebalanceerde zuurgraad en een geweldige structuur.

Vinificatie:
De druivenrassen van Ulisse laten op indrukwekkende wijze de fantastische aroma 's en smaken zien die horen bij inheemse druivenrassen die op de grond groeien en die daar ideaal voor zijn. Deze rode wijn is 100% Montepulciano d´Abruzzo. De oorsprong van dit druivenras is nog onduidelijk, maar het is altijd al geteeld in Abruzzen en in Midden- en Zuid-Italië. Dankzij de passie van sommige wijnmakers zijn de Montepulciano d 'Abruzzo druiven vandaag de dag een van de beste bases voor uitstekende rode wijnen.

De selectieve handmeting wordt uitgevoerd in containers van 10 kg. Gekoeld door droogijs bereiken de druiven de wijnmakerij onbeschadigd. Daar worden ze opnieuw geselecteerd om een absoluut gezonde lezing te garanderen. De druiven worden binnen 3 minuten afgekoeld tot -5°C door stikstof. Dit breekt de celstructuur af en bevordert de extractie, wat de intense, fascinerende frisfruitige geur van deze wijn verklaart. De fermentatie vindt plaats in RVS tanks met daaropvolgende veroudering in dezelfde gedurende een periode van 4 maanden

Druiven:
100% Montepulciano D’Abruzzo

Foodpairing:
Geniet van deze droge Italiaanse rode wijn met aromatische hapjes, gebraden kaas, rijpe kaas of pure chocolade


Heeft u een vraag?