Lovindi

Webshop » Rood » Italië » Podere Il Palazzino "Argenina" Chianti Classico

Podere Il Palazzino "Argenina" Chianti Classico

Podere Il Palazzino "Argenina" Chianti Classico
€ 17,90

Beschikbaar

Volumekortingen

Vanaf 6
€ 17,01
Il Palazzino is een landgoed met een traditionele stijl, maar met een doorslaggevende biologische benadering van de wijnbouw, die een sterke impuls heeft gekregen van de jonge Claudia en Edoardo. Milieuvriendelijke praktijken zijn hier bijzonder nauwgezet en worden uitgevoerd door middel van bladerdakbeheer, bodembeheer en beheer van de druivenopbrengst. Het landgoed is niet alleen biologisch gecertificeerd, maar de wijnen worden geproduceerd met het grootste respect voor de verschillende kenmerken van de bodem en wijngaarden en een natuurlijke houding bij het maken van wijn.

In de kelder wordt zwaveldioxide tot een minimum beperkt en verder wordt er niets aan de wijn toegevoegd.

Alleen inheemse gisten zijn verantwoordelijk voor de alcoholische gisting. Geen filtering.

De druiven voor deze wijn worden gefermenteerd in stalen vaten bij een lage temperatuur om de intensiteit van de primaire aroma's van de druiven te behouden. De opvoeding vindt plaats in kleine eikenhouten vaten, of in gebruikte barriques.

De intense fruittonen maken het meteen aangenaam en boeiend. Zwarte kers, vanille, cacao, zoete en goed gemengde tannines, intense en overvloedige bloemige tonen. Zowel naar de neus als naar de smaak is het elegant en biedt het warme, zachte en minerale sensaties.


Heeft u een vraag?