Lovindi

Webshop » Bubbels » Italië » Franciacorta Brut DOCG “Cuvée Royale” - Marchese Antinori Tenuta Montenisa (astuccio)

Franciacorta Brut DOCG “Cuvée Royale” - Marchese Antinori Tenuta Montenisa (astuccio)

Franciacorta Brut DOCG “Cuvée Royale” - March Franciacorta Brut DOCG “Cuvée Royale” - Marchese Antinori Tenuta Montenisa (astuccio)
€ 28,90

Beschikbaar

Marchese Antinori Cuvée is ontstaan door de interactie tussen de ervaring van de wereldbekende Antinori-familie en de bewezen hoge wijnbouwkwaliteit van een gebied, Franciacorta, en wordt geproduceerd uit een selectie van Chardonnay, Pinot Nero en Pinot Bianco-druiven.

Herkomst
De Franciacorta is een heuvelachtige en zeer welvarende streek in de Noord-Italiaanse regio Lombardije. Het gebied wordt begrensd door de stad Brescia in het oosten, de Povlakte en de berg Monte Orfano (451 meter) in het zuiden, de rivier Oglio in het westen en het Iseomeer in het noorden. Het gebied is bekend vanwege zijn harmonieuze, golvende heuvellandschap en (sinds de vroege jaren '70) de productie van mousserende wijnen volgens de méthode traditionnelle onder de herkomstbenaming Franciacorta DOCG. Franciacorta-wijnen genieten in Italië een enorm aanzien; de vraag is zo groot dat zij nauwelijks geëxporteerd worden.
De naam zou afgeleid zijn van de term 'Franca Curta' ofwel dat al wat kerkelijk bezit is, vrij was gesteld van belastingen.

Hier worden schuimwijnen op wereldniveau gemaakt!

Vinificatie 
Franciacorta wordt gemaakt volgens de traditionele methode, met een tweede gisting op de fles. De wijnmakers gebruiken hiervoor Chardonnay, Pinot Nero en Pinot Bianco. De eerste 2 druiven moeten voor minstens 50% aanwezig zijn.
De minimale rijping voor DOCG Francicorta is 25 maanden, maar deze Cuvée heeft een rijping van maarliefst 36 maand op fles!

Omschrijving  
Schitterende goudgele kleur met een mooie mousse vol met heerlijke tintelende bubbels.
Het boeket van deze wijn is vol van de aroma's van perzik, appels en hints van toast.
De smaak is fris en fruitig met een mooie gebalanceerde afdronk.

Bedrijving 
 chardonnay 78%, pinot nero 12%, pinot bianco 10% 

Schenken 
Heerlijk als aperitief of bij Pasta of rijst gerechten met vis, Vegetarische gerechten, Vis voorgerechten


Heeft u een vraag?