Lovindi

Webshop » Bubbels » Italië » Bonfanti- Prosecco DOC Brut Millesimato 2021

Bonfanti- Prosecco DOC Brut Millesimato 2021

Bonfanti- Prosecco DOC Brut Millesimato 2021 Bonfanti- Prosecco DOC Brut Millesimato 2021
€ 13,90

Beschikbaar

Volumekortingen

Vanaf 6
€ 13,21
Herkomst
Veneto, Italië

Omschrijving
Van Glera druiven geoogst en gevinifieerd in hetzelfde wijnjaar. Fijne bubbles met een delicaat en aangenaam bouquet, fruitig en bloemig met nuances en tonen van appel en peer. De smaak is droog, met een mooie complexiteit.

Bedruiving
100% Glera

Vinificatie:
De gisting vindt plaats onder gecontroleerde temperatuur met geselecteerde gisten. De tweede gisting vindt plaats in autoclaven op basis van de basiswijn en de most, die gedurende ongeveer 3 maanden mousseren volgens de Charmat-methode. Ten slotte wordt de mousserende wijn gefilterd en koud gebotteld.

Schenken
Uitstekend geschikt als aperitief en perfect bij een lichte mediterrane keuken.

Wijnbouwer:

BONFANTI VINI is een klein familiebedrijf in Valpolicella. De 'geest' en schepper van dit bedrijf is Sergio Bonfanti, een bedrijfseigenaar met een grote passie voor wijn.
Aan het begin van de jaren 2000 kocht hij een stuk land, ongeveer 5 hectare, gelegen op 350 meter boven de zeespiegel, in 'Località Quinzano' in het Valpolicella Doc gebied.

Op deze heuvels leven de olijfbomen en wijngaarden in goede harmonie en bieden Quinzano een
spectaculaire locatie.
De Bonfanti wijngaard ligt al bijna 20 jaar op deze heuvels, in het midden van het Valpolicella ('Vallei van de vele kelders') gebied, beschermd door de rivier Adige en de bergen van Lessinia.

De filosofie van het wijnhuis is nauw verbonden met het terroir, zodat de wijnen een uitdrukking zijn van zowel de bodem, die kalkhoudend van aard is, als het klimaat, dat wordt beïnvloed door de nabijheid van ongerepte bossen, en het werk dat in de wijngaard wordt verricht.
De geringe omvang van de wijngaard heeft het mogelijk gemaakt deze te behandelen als een klein wezentje dat op duurzame wijze moet worden beschermd en verzorgd.
Het resultaat is een wijn die niet aan kwaliteit inboet, maar die vanaf de geboorte, in de wijngaard, tot aan de rijping wordt verteld en die karakter en elegantie uitstraalt met aanhoudende maar zachte tannines en aroma's van rijp rood fruit.

Bonfanti werkt met veel respect voor de natuur en het milieu om het te behouden voor toekomstige generaties met als doel een wijnmakerij van hoog niveau te worden met een grote wijnpersoonlijkheid in de regio Veneto. Na een lange en zorgvuldige weg die zich blijft ontwikkelen werd de biologische certificering reeds in 2017 behaald.


Heeft u een vraag?