Lovindi

Webshop » Rood » Frankrijk » Domaine Giraud "Les Sables d' Arène" vieilles vignes Lirac

Domaine Giraud "Les Sables d' Arène" vieilles vignes Lirac

Domaine Giraud "Les Sables d' Arène" Lirac Domaine Giraud "Les Sables d' Arène" vieilles vignes Lirac

Domaine Giraud "Les Sables d' Arène" Lirac Domaine Giraud "Les Sables d' Arène" vieilles vignes LiracDomaine Giraud "Les Sables d' Arène" Lirac Domaine Giraud "Les Sables d' Arène" vieilles vignes LiracDomaine Giraud "Les Sables d' Arène" Lirac Domaine Giraud "Les Sables d' Arène" vieilles vignes Lirac€ 16,90

Beschikbaar


Domaine Giraud  is ontstaan in 1974 ​​uit de passie van Pierre en Mireille, uit de ontmoeting van twee families. Pierre Giraud is de zoon van een lijn van wijnbouwers van meer dan 6 eeuwen oud. Als telg uit de familie Armenier heeft hij altijd met passie zijn wijngaard bewerkt. De familie Buou was al generaties lang eigenaar van de dorpsstokerij. In 1974 beginnen zij met het cultiveren van 4 hectare wijnstokken als deelpacht. 

In 1998 gaf Pierre op zijn beurt zijn passie voor wijnstokken en wijn door aan zijn kinderen. Marie en François hebben na hun studie wijnbouw en oenologie het landgoed hand in hand overgenomen. Onder het welwillende oog van hun ouders wijdden ze zich aan de teelt van de wijnstok en het maken van wijnen.  Ze zijn betrokken bij het selecteren van percelen, waarbij ze hun kelder renoveren om steeds elegantere wijnen te produceren, met respect voor de familietradities, maar de grote verandering treedt op tijdens de overgang naar biologische landbouw in 2008. 


Robert Parker - 92 punten:
"Steeds meer landgoederen gevestigd in Châteauneuf-du-Pape produceren wijn uit Lirac. Giraud's 2018 Lirac Vieilles Vignes is een opvallende inspanning, met zachte tonen van rozemarijn en laurier, die rijpe frambozen en steenfruit accentueren. Vol en soepel. Deze wijn is gemakkelijk te drinken maar vertoont voldoende concentratie, om het minstens 5-6 jaar vol te houden. "

Omschrijving:
Aroma's van  geplette aardbeien, frambozen en kruiden zoals peper, laurier, thijm & zoethout. De de smaak is fris, met veel finesse en zachtheid, op aroma's van rode bessen, violet en een heerlijke kruidigheid. De wijn rijpt 6 maanden in betonnen vaten (2/3) & Franse eiken vaten (1/3).

Bedruiving:
De Grenache (60%), meer dan honderd jaar oud, vindt zijn oorsprong in de Crau-districten en op het plateau van Pignan. Deze terroirs, waarvan de reputatie bekend is, bestaan uit zandgronden die deze karakteristieke druivensoort finesse en elegantie geven. 
In de wijk Les Tresquoys bloeien de Syrahs  (20%) op de heuvels op een kleigrond vermengd met deze rijke grond, typisch voor de appellatie.
De Mourvèdre (20%) groeit dan weer in de appelatie Galimardes, tussen de grote kiezelstenen, welke 's nachts hun warmte en kracht aan de druiven geven. Bovendien zorgt deze ondergrond voor een mooie mineraliteit.


Foodpairing
la-gorce-rund-lam-game-gevogelte


Heeft u een vraag?