Lovindi

Webshop » Rood » Frankrijk » Domaine Giraud "Les Prémices" Châteauneuf-du-Pape

Domaine Giraud "Les Prémices" Châteauneuf-du-Pape

Domaine Giraud "Les Prémices" Châteauneuf du Pap Domaine Giraud "Les Prémices" Châteauneuf-du-Pape
€ 28,00

Beschikbaar


Domaine Giraud  is ontstaan in 1974 ​​uit de passie van Pierre en Mireille, uit de ontmoeting van twee families. Pierre Giraud is de zoon van een lijn van wijnbouwers van meer dan 6 eeuwen oud. Als telg uit de familie Armenier heeft hij altijd met passie zijn wijngaard bewerkt. De familie Buou was al generaties lang eigenaar van de dorpsstokerij. In 1974 beginnen zij met het cultiveren van 4 hectare wijnstokken als deelpacht. 

In 1998 gaf Pierre op zijn beurt zijn passie voor wijnstokken en wijn door aan zijn kinderen. Marie en François hebben na hun studie wijnbouw en oenologie het landgoed hand in hand overgenomen. Onder het welwillende oog van hun ouders wijdden ze zich aan de teelt van de wijnstok en het maken van wijnen.  Ze zijn betrokken bij het selecteren van percelen, waarbij ze hun kelder renoveren om steeds elegantere wijnen te produceren, met respect voor de familietradities, maar de grote verandering treedt op tijdens de overgang naar biologische landbouw in 2008. 

Omschrijving: 

Een prachtige aanvulling aan ons assortiment. Voor de allereerste maal te verkrijgen bij Lovindi: een echte Châteauneuf du Papes. En wat voor één… Wat ons betreft is deze wijn een ongelofelijke ontdekking, met een zéér interessant prijskaartje. 

“Per definitie zijn “Les Prémices” de eerste manifestaties van iets belangrijks, we wilden een wijn creëren die een hulde brengt aan onze jonge wijnstokken, vol met vitaliteit, alvorens we deze gebruiken in onze topcuvées. Deze wijn vertegenwoordigt de essentie van ons landgoed, veelal gefocust op het fruit, makkelijk te drinken, vol frisheid, finesse en elegantie.” – Domaine Giraud 

Ondergrond: 
Zand & kiezelstenen op het oppervlak. Klei en kalksteen in de diepte. 

Vinificatie: 
Zachte persing, fermentatie van 3 weken tot 1 maand. Temperatuur wordt onder controle gehouden rond de 28°C. Opvoeding 2/3 in betonnen tanks en 1/3 in houten vaten.  

Degustatie: 
Mooie rode kleur met paarse reflecties. Een pittige neus met tonen van peper en tabak. In de mond toetsen van zacht fruit, vijgenjam en milde kruiden. Prachtige afdronk! Heeft u een vraag?