Lovindi

Webshop » Bubbels » Frankrijk » Champagne Lanson "Le Blanc de Blancs"

Champagne Lanson "Le Blanc de Blancs"

Champagne Lanson "Le Blanc de Blancs"
€ 59,90

Voorafbestellen (Pre-order)

Champagne Lanson “Le Blanc de Blancs” Brut draagt de signatuur van wijnmaker Hervé Dantan die de frisse stijl van het champagnehuis Lanson wilde verbinden met de finesse van de Chardonnaydruif.

Kenmerkend voor Champagne Lanson is dat de wijnen geen “malolactische gisting” ondergaan. Hierdoor is het belangrijk dat de wijnen lang genoeg kunnen rijpen. De Champagnes van Lanson krijgen altijd minstens 3 jaar kelder waar dat bij vele andere merken slechts de helft is. Zo ontwikkelt het champagnehuis zijn eigen stijl die berust op elegantie, frisheid, fruitigheid en vitaliteit.

Technische details Dosage : 
7g/l Brut Rijping : 5 jaar Assemblage van 15 crus waarvan 70% Grand & Premier Crus Reserve wijnen : 40 % Oogst 2014 Uitzonderlijk voor een champagne is dat alle info op het rugetiket te lezen staat.

Omschrijving
Heldere goudgele kleur met lichtgroene toetsen en een heel fijne pareling. Elegante doch vrij krachtige aroma’s met subtiele indrukken van frangipane, fijne patisserie, gekonfijte citrusvruchten, ‘poire Williams’ alsook anijs en lindebloesem. In de mond ontwaar je een fijn en verfrissend samenspel van gekonfijte citroen en sinaaspapel, nougat, honing
Ziltige en goed omlijnde afdronk. Heel zuiver en weelderig in de mond.

Bedruiving
100% Chardonnay


Heeft u een vraag?