Lovindi

Webshop » Bubbels » Frankrijk » Champagne Lanson "Le Black Label Brut"

Champagne Lanson "Le Black Label Brut"

Champagne Lanson "Le Black Label Brut"
€ 43,90

Voorafbestellen (Pre-order)

Champagne Lanson Brut “Le Black Label” dankt zijn iconische naam aan Victor Lanson die deze naam bedacht in 1937 als eerbetoon aan het Britse Koningshuis waarvan Champagne Lanson sinds 1900 hofleverancier is.
Typisch voor Champagne Lanson is dat de wijnen geen “malolactische gisting” ondergaan. Hierdoor is het belangrijk dat de wijnen lang genoeg kunnen rijpen. De Champagnes van Lanson krijgen altijd minstens 3 jaar kelder waar dat bij vele andere merken slechts de helft is. Zo ontwikkelt het champagnehuis zijn eigen stijl die berust op elegantie, frisheid, fruitigheid en vitaliteit.

Technische details Dosage : 
8g/l Brut Rijping : 4 jaar Assemblage van 100 crus waarvan 50% Grand & Premier Crus Reserve wijnen : 35 % Oogst 2015 Uitzonderlijk voor een champagne is dat alle info op het rugetiket te lezen staat.

Omschrijving
Heldere lichtgele kleur met aangename en fijne pareling. Frisse aroma’s met subtiele indrukken van toast en honing. In de mond ontwaar je een fijn samenspel van rijpe vruchten, groene appels en citrustoetsen. Aangename mondstructuur met een indrukwekkende en verkwikkende afdronk.

Bedruiving
50% Pinot Noir | 35% Chardonnay | 15% Pinot Meunier

Scores & awards
• Gold Medal: - The Champagne & Sparkling Wine World Championships - 2019
• Silver Medal: The Champagne Masters 2019 - The Drinks Business - 2019
• 91 pts: Wine Spectator - 2019


Heeft u een vraag?