Lovindi

Webshop » Wit » Andere » Domaine Skouras - Cuvée Prestige Blanc

Domaine Skouras - Cuvée Prestige Blanc

Domaine Skouras Cuvée Prestige Blanc Domaine Skouras - Cuvée Prestige Blanc
€ 9,25

Beschikbaar

Volumekortingen

Vanaf 6
€ 8,79
Land :
Griekenland

Streek :
Arcadia, Peloponesos

Druif:
30% Moschofilero -70% Alepou

Wijngaarden:
De ranken zijn 22 jaar oud en bevinden zich in de streek van Mantinia, op een hoogte van 750m. De pluk gebeurt eind september – begin oktober.

Vinificatie:
Contact met de schil gedurende 3 – 6 uur aan een temperatuur van 14°C. Alcoholische gisting in inox vaten bij een temperatuur van 16°C. Korte rijping op de droesem.

Beschrijving:
Levendige gele kleur met groene reflecties. Complexe neus van verse bloemen en fruitige aroma’s zoals avocado. In de mond: sinaasappel, citroen, bloemen en hinten van jasmijn en munt. Mooie en evenwichtige aciditeit.

Domaine Skouras:
Domaine Skouras is ontstaan in 1986. De eigenaars, Mr. George Skouras,  beschikt over 2 domeinen in de Pelopnesos. Op het domein in de buurt van het dorp Gymno wordt voornamelijk de druif Agriorgitiko gekweekt. In de buurt van het dorpje Argos ligt het grootste domein en ook het centrum van het bedrijf.
Inheemse druiven zoals Agriorgitiko, Moschofilero, Rhoditis en Kydonitsa groeien er samen met vreemde rassen zoals Syrah, Merlot, Cabernet Franc, Viognier en Chardonnay op de heuvels en hellingen. Het terroir is arm maar zeer gevarieerd, gaande van klei, rotsachtige ondergrond tot zandbodem op een hoogte tussen 100m en 350m.
Met een productie van 700 000 flessen per jaar biedt Domaine Skouras zowel  dagelijkse wijnen als echte topwijnen.
Domaine Skouras werd in 2009 uitgeroepen tot ‘Winery of the Year’ door het magazine ‘Wine & Spirit’ uit New York.
Het enthousiaste team van oenologen en specialisten ontvangt u met veel plezier voor een rondleiding op één van de bekendste wijndomeinen uit de Peloponesos.Heeft u een vraag?