Lovindi

Webshop » Wit » Andere » Budureasca-Claire de Lune- Chardonnay

Budureasca-Claire de Lune- Chardonnay

Budureasca-Claire de Lune- Chardonnay Budureasca-Claire de Lune- Chardonnay
€ 7,25

Beschikbaar

Volumekortingen

Vanaf 6
€ 6,89
Herkomst / domein:
De winery Budureasca is in 2007 gestart met wijn te produceren en is in enkele jaren uitgegroeid tot één van de meest succesvolle wineries van Roemenië. Budureasca is gesitueerd in het hart van de Dealu Mare regio. Het gebied is bekend voor het produceren van hoogstaande, kwaliteitsvolle wijnen gezien zij op dezelfde 45e  breedtegraad liggen als Bordeaux, maar dan aan de voet van de zuidelijke Karpaten.  Dit gebied met nog authentieke oerbossen is bekend geworden door de figuur Dracula.

De naam Budureasca stamt af van de oude bevolking van Dacië, de Geten die hier reeds meer dan 2000 jaar geleden wijn verbouwden. Oost-Europa heeft een langere wijngeschiedenis dan West-Europa, maar deze cultuur werd bijna volledig vernietigd door het Ottomaanse Rijk en de Sovjet-Unie. Deze winery is één van de vroege voorbeelden van de Oost-Europese comeback, en dit aan een uitzonderlijke prijs. .

De Chardonnay druiven worden geplukt op het ogenblik  dat de druiven perfect gerijpt zijn en alzo een mooie suikergehalte hebben. De wijngaarden bevinden zich op 300-400 meter boven het zeeniveau. Met een ondergrond van kalk en leisteen verkrijgt de wijn een mooie mineraliteit. De oogst is maueel. Geen malolactischhe fermentatie.

Omschrijving:
Aangename strogele kleur.  Aroma’s van banaan en sappige ananas. Fruitige wijn met toetsen van tropisch fruit.  Heel frisse en zuivere wijn. Evenwichtige wijn met een elegante afdronk. 

Bedruiving:
100% Chardonnay

Schenken:
Lekker bij gevogelte of visgerechten en bij zachte kazen.Heeft u een vraag?