Lovindi

Webshop » Rood » Chili » Korta 'Petit Verdot' Gran Reserva

Korta 'Petit Verdot' Gran Reserva

Korta 'Petit Verdot' Gran Reserva
€ 9,25

Beschikbaar

Volumekortingen

Vanaf 6
€ 8,79
Domein: 
Bodega y Viñedos Korta is een hedendaagse moderne Winery met meer dan 200 hectare wijngaarden, opgericht in 1997 door de familie Korta Bucarey. De wijnboeren uit de regio werken samen van het plukken van de druiven over het vinifiëren tot de export.

Korta wijngaarden bevinden zich in de Sagrada Familia Valley in de appellatie Lontué Valley. Deze vallei wordt omgeven door de bergen waardoor er een microklimaat heerst dat ideaal is voor de wijnbouw. De nabije Stille Oceaan blaast een verfrissende wind door de wijngaarden waardoor er een groot verschil is tussen de dag- en nachttemperatuur in de wijngaarden. Laat dit nu net de ideale omgeving zijn voor de kwaliteit, kleur en concentratie van de rode Korta druivenvariëteiten.

Omschrijving: 
De Petit Verdot is een druif die altijd interessant is. Jarenlang werd deze in de Bordeaux gebruikt om wijnen af te werken, zelden of nooit in monocepages. Deze druif was het peper en zout om assemblages op punt te brengen.

Bij Korta Wines hebben ze deze Petit Verdot weliswaar tot een hoger niveau gebracht door alle goede karaktertrekken optimaal naar voor te brengen. 

Intense kersenrode, schitterende wijn met donker fruit, braam, kersen aangevuld met mooie geïntegreerde aroma's van zachte vanille, ceder, tabak en chocolade die de wijn te danken heeft aan de 12 maanden opvoeding in een mix van Franse en Amerikaanse eiken vaten. Geconcentreerde, stevige en robuuste wijn met mooi verweven tannines en leuke zuren. 

Lange, evenwichtige afdronk!

Schenken: 
Vergezel deze wijn van een stevig stukje rood vlees, lamsvlees, geroosterde eend, stevige kazen of vegetarische gerechten. 

Bewaring: 
Nu al heel smakelijk en toch nog 5 jaar te bewarenHeeft u een vraag?