Lovindi

Webshop » Bubbels » Alsina & Sardà Brut Rosat Pinot Noir

Alsina & Sardà Brut Rosat Pinot Noir

Alsina & Sardà Brut Rosat Pinot Noir€ 9,90

Beschikbaar

Fris fruitige rosé cava van Pinot Noir. Zeer aangenaam in de mond en een echte 'passe partout' bij iedereen en voor elke gelegenheid!  

Herkomst 
Alsina & Sardà is een Bodega 50km ten westen van Barcelona en begon met de productie van cava in 1982. Vanaf het begin werd dit gedaan met veel respect voor de omgeving en natuur. In alles zetten zij de zoektocht naar evenwicht en balans centraal, van het onderhoud in de wijngaard, over het rijpingsproces van de druiven en de productie van de wijn. 
Deze filosofie loont jaar na jaar want Alsina & Sardà heeft ondertussen een mooie reputatie, van kwaliteitsvolle cava's, opgebouwd. 

Vinificatie 
De druiven, met de hand geplukt, ondergaan een korte maceratie. Tijdens dit proces worden kleur en smaak afgegeven door de schillen aan het sap. Vervolgens worden de bessen zachtjes uitgeperst en ondergaat het sap een eerste fermentatie onder lage temperatuur. Dit zorgt voor een maximaal behoud van fris- en fruitigheid. De 2e fermentatie vindt plaats in de fles gedurende 12 maanden.  

Omschrijving  
Lichtroze cava met heel fijne bubbels en aroma's van rood fruit (aardbei & framboos) en wat gist. In de mond vertaalt zich dit in een mooie volle 'romige' smaak van datzelfde rood fruit en een heel aangename mondvullende afdronk. 

Bedrijving 
100% Pinot Noir 

Schenken 
Heerlijk als aperitief, ideaal om jouw barbecue mee af te trappen 


Heeft u een vraag?