Lovindi

Welke wijn serveer ik bij Wildgerechten?

Jammer genoeg laat de zomer van 2021 geen al te beste indruk na als het op zonneschijn en warme temperaturen aankomt. We hebben dan ook niet echt kunnen profiteren van het 'rosé-seizoen'. 

Dag na dag wanen we ons steeds meer in de herfst, maar dit heeft gelukkig ook enkele voordelen. Het wildseizoen komt namelijk snel dichterbij en weldra kunnen we weer volop genieten, samen met vrienden en familie, van de smaakvolle gerechten met heerlijk vlees (hert, everzwijn, haas, fazant, ....)  en verrukkelijke sauzen.

Om deze krachtige gerechten naar een hoger niveau te tillen, stellen we graag enkele wijnen uit ons gamma voor die hiermee perfect te combineren zijn. Al deze wijnen hebben een krachtige en vooral kruidige smaak. Bovendien zijn het ook wijnen met de nodige complexiteit om zich staande te kunnen houden tegenover de aardse, krachtige en complexe smaken van wildgerechten. 

Wil je graag meer informatie over het combineren/'pairen' van wildgerechten met wijn, aarzel zeker niet ons een berichtje te sturen. 


Contacteer ons!
Minkov Brothers - Cabernet Sauvignon 2018 (€11,20)

Minkov Cabernet Sauvignon

Granaatrode kleur met briljante spiegel. Intense aroma’s van vooral zwarte bessen zoals moerbei. Peper-en vanilletoets in de finale. In de mond ontwaar je vooral rijp fruit en een aangename sappigheid. Zachte tannines.


Minkov Cabernet SauvignonPêra Doce Signature 2016 (€11,40)

Pêra Doce Signature 2016

Donkerrode kleur. Aroma’s van munt (afkomstig van de Alicante Bouschet druif), rijpe vruchten (te danken aan de Syrah-druif) en groenten met een aangename kruidigheid (typische voor Cabernet Sauvignon). Aangename mondstructuur. Zijdezachte tannines. Heel mooi evenwicht. Vol smaak en met een vrij krachtige afdronk..


Pêra Doce Signature 2016Domaine Giraud Lirac Vieilles vignes 2019 (€16,90)

Domaine Giraud Lirac

Aroma's van geplette aardbeien, frambozen en kruiden zoals peper, laurier, thijm & zoethout. De de smaak is fris, met veel finesse en zachtheid, op aroma's van rode bessen, violet en een heerlijke kruidigheid. De wijn rijpt 6 maanden in betonnen vaten (2/3) & Franse eiken vaten (1/3).


Domaine Giraud LiracBeoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog

Heeft u een vraag?