Lovindi

Webshop » Andere alcoholische dranken » Porto Martinez - White

Porto Martinez - White

Porto Martinez - White Porto Martinez - White
€ 12,90

Beschikbaar

Deze porto vindt zijn oorsprong in 1790 toen de Spanjaard Sebastian Gonzalez Martinez porto, sigaren en sherry vanuit zijn kantoor in Londen verhandelde. Hij gaf zijn bedrijf de naam Martinez. In 1822 werd hij vervoegd door Engelsman John Peter Gassiot. Toen Martinez in 1849 op pensioen ging, was zijn zaak uitgegroeid tot de grootste verschepers van porto met eigen lodges in Oporto.
In 2006 nam de Symington familie hun bedrijf over en bliezen ze het merk Martinez nieuw leven in.

Witte port wordt gemaakt, zoals de naam het al aangeeft, van witte druiven.
Port wordt gemaakt door bij de nog gistende wijn alcohol toe te voegen. Er wordt een heldere, kleurloze brandewijn toegevoegd waardoor de gisting stopt. Omdat dit op een moment gebeurt waarop nog niet alle suiker in alcohol is omgezet, blijft nog heel wat restsuiker in de wijn. Hoe vroeger deze “mutage” gebeurt, hoe meer suiker de wijn nog bevat en hoe zoeter de port zal smaken.
In Portugal zal men u vertellen dat Porto alles behalve een aperitief is.
Eén uitzondering slechts: de witte Porto die dankzij een zekere neutraliteit van smaak de smaakpapillen overeind laat.

Bedruiving:
Malvasia Fina, Rabigato, Viosinho

Omschrijving:
Een heldere strogele kleur met frisse bloemige aroma’s, verse amandelen in de mond en een aangename en elegante finale. Mooi evenwicht. Het ideale aperitief, jong en koel drinken. Port met normaliter 3 tot 5 jaar rijping op grote fusten.
Heeft u een vraag?